Ελληνικά Αγγλικά
Get the Flash Player to see this player.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ (COMPACT)

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Οι compact μονάδες βιολογικής επεξεργασίας οικιακών λυμάτων, που προτείνει η εταιρεία μας, χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία όλων των οικιακών λυμάτων (συμπεριλαμβανομένων των λυμάτων από πλυντήρια ρούχων και πιάτων). Είναι δυναμικότητας από 5 ως 300 ατόμων. Ο αριθμός αυτός υπολογίζεται για τη συνήθη παραγωγή λυμάτων 150 λίτρα / άτομο x ημέρα. Έχουν σχεδιαστεί για καθημερινή ροή λυμάτων από 0,75 ως 300 m3/ημέρα και φορτίο BOD από 0,30 ως και 18 kg / ημέρα. Είναι κατασκευασμένες από συμπαγές πολυπροπυλένιο με ενισχυτικές νευρώσεις για μεγάλη αντοχή στον χρόνο.

Μπορούν να τοποθετηθούν στις ακόλουθες περιπτώσεις :

  • Κατοικίες ή πολυκατοικίες
  • Εξοχικές κατοικίες και χώρους αναψυχής
  • Οικισμούς κατοικιών
  • Ξενώνες ή ξενοδοχεία
  • Εστιατόρια, μπαρ και καφετερίες
  • Εργαστήρια ή μικρούς επαγγελματικούς χώρους

Όλες οι μονάδες παραδίδονται πλήρεις με τον ηλεκτρο-μηχανολογικό τους εξοπλισμό και ειδικά καπάκια με μόνωση και δεν απαιτούν κανένα άλλο ειδικό εξάρτημα προσαρμογής τους στο δίκτυο αποχέτευσης. Είναι πιστοποιημένες για την ποιότητά τους από διεθνή εργαστήρια δοκιμών (Γερμανία, Γαλλία, και Ρωσία) και προστατεύοντια από διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

 2. ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Όλες οι μονάδες διατίθενται σε δύο εκδόσεις, την βασική και αυτήν της άρδευσης. Η πρώτη εξασφαλίζει για το παραγόμενο νερό χαρακτηριστικά που το καθιστούν 100% ασφαλές για το περιβάλλον και έτσι μπορεί να διατεθεί σε οποιοδήποτε αποδέκτη, ενώ η δεύτερη φέρει ενσωματομένο πολυστρωματικό φίλτρο άμμου, με το παραγόμενο νερό να είναι τόσο καθαρό, που να είναι κατάλληλο για άρδευση.Είναι σχεδιασμένες για να δέχονται λύματα από όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: pH = 6,5 - 7,5 και COD = 4 φορές του ποσού BOD5 (max).

Η όλη λειτουργία των μονάδων είναι ευέλικτη με αυτόματη προσαρμογή στην μεταβολή φορτίου, χωρίς παράλληλα καμία απαίτηση από εξειδικευμένη συντήρηση. Διατηρούν αυτόματα τη βέλτιστη ποσότητα της ενεργού ιλύος στις δεξαμενές ενεργοποίησης, χωρίς οποιεσδήποτε απαιτήσεις σε ρυθμίσεις ή επεμβάσεις. Επιτυγχάνουν πολύ υψηλή ποιότητα του επεξεργασμένου νερού στην έξοδο και εξασφαλίζουν την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους, ακόμη και σε περίπτωση χαμηλότερου υδραυλικού φορτίου από αυτό του αρχικού σχεδιασμού.

3. ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Τα λύματα αρχικά εισέρχονται στη δεξαμενή συσώρευσης όπου εξισσοροπείται οποιαδήποτε ακανόνιστη ποιότητα των λυμάτων. Από αυτήν την δεξαμενή, τα  υγρά αποβλητα, τα οποία έχουν ήδη καθαριστεί από τους ακατέργαστους πρωτογενείς ρύπους, διοχετεύονται με την βοήθεια αεραντλίας λυμάτων στη δεξαμενή ενεργοποίησης. Εκεί λαμβάνει χώρα η βιολογική μέθοδος επεξεργασίας, με τη χρησιμοποίηση της ενεργού ιλύος. Το μείγμα των επεξεργασμένων υδάτων και της ενεργού ιλύος διοχετεύονται από την δεξαμενή καθίζησης με την βοήθεια αεραντλίας, μέσα στον αγωγό - παγίδα των ρύπων, που αποτελεί μέρος της δεξαμενής καθίζησης. Η λάσπη κατακάθεται κοντά στον πυθμένα της δεξαμενής καθίζησης και επιστρέφει στη δεξαμενή ενεργοποίησης. Η ιλύς τέλος, οδηγείται από το κάτω μέρος της δεξαμενής καθίζησης στη δεξαμενή ιλύος. Το επεξεργασμένο νερό χωρίς λάσπη ανεβαίνει στην επιφάνεια και πέφτει στην υποδοχή που οδηγεί στην έξοδο της μονάδας.

Η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων λειτουργεί με δύο συνθήκες: Α) Διακοπή ροής λυμάτων, και Β) Με καθίζηση περίσσειας ιλύος. Στο πλαίσιο της διακοπής ροής, πραγματοποιείται η επεξεργασία των λυμάτων και η απόρριψη των επεξεργασμένων υδάτων. Στο πλαίσιο της καθίζησης περίσειας ιλύος, γίνεται συνεχώς μετάγγιση της περίσσειας ιλύος στην δεξαμενή αποθήκευσης λάσπης.

4. ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ 

  • COD                          <70 mg/lit
  • BOD5                        <10 mg/lit
  • TSS                            <10 mg/lit
  • N-NH4                        <15 mg/lit

    pdf  ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ WWC 

 

    pdf  ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΑΔΩΝ WWC

 

  flash    ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

 

Μεγέθυνση
WWC
Μεγέθυνση
WWC-5
Μεγέθυνση
WWC-40
Μεγέθυνση
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ WWC
Επιστροφή
 
© 2008 ΥΔΩΡ ΤΕΧΝΙΚΗ
Powered by Softways S.A.