Ελληνικά Αγγλικά
Get the Flash Player to see this player.
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΕ U.V. & OZON
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΕ ΥΠΕΡΙΩΔΗ  ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ U.V.
Πρόκειται για μέθοδο εντελώς οικολογική, με την οποία η απολύμανση του νερού επιτυγχάνεται κατά τη διέλευση του μέσα από ειδικές συσκευές εκπομπής υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.). Η υπεριώδης ακτινοβολία εκπέμπεται από ειδικούς λαμπτήρες ατμών υδραργύρου χαμηλής πίεσης σε συγκεκριμένο μήκος κύματος 254 νανόμετρα (nm) και με μέση διάρκεια ζωής 8000 έως 9000 ώρες.Το νερό ρέει γύρω από το λαμπτήρα ο οποίος είναι τοποθετημένος σε ειδικούς σωλήνες χαλαζία, έτσι ώστε η υπεριώδης ακτινοβολία να απορροφηθεί γρήγορα από το γενετικό υλικό των κυττάρων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών η αιτούμενη δόση ακτινοβολίας για την καταστροφή των συνηθισμένων παθογόνων μικροοργανισμών (σαλμονέλα, σταφυλόκοκκος, ψευτομονάδες,κ.λ.π.) είναι 6000 έως 10000 μW.sec/cm2 ενώ η συσκευές U.V. εκπέμπουν ακτινοβολία με ένταση τουλάχιστον 30.000  μW.sec/cm2 .Έτσι οι συσκευές U.V. εξασφαλίζουν νερό χωρίς μικροβιακό φορτίο, ενώ παράλληλα διατηρούν αναλλοίωτα χαρακτηριστικά  όπως η γεύση,η οσμή,το χρώμα, το PH,η θερμοκρασία.
Οι συσκευές εκπομπής υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) που  εκπροσωπεί η εταιρεία μας μπορούν να καλύψουν οικιακές, επαγγελματικές και βιομηχανικές εφαρμογές.
 
ΟΖΟΝΙΣΤΕΣ
Το όζον (Ο3) αποτελείται από τρία άτομα οξυγόνου και παράγεται επί τόπου από ατμοσφαιρικό αέρα ή αέρα που πρώτα έχει ξηρανθεί.
Στη φύση το όζον χρησιμεύει για να μας προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Επειδή όμως τα επίπεδα μόλυνσης στην ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα υψηλά το όζον αντί να αντιδρά με τις υπεριώδεις ακτίνες (U.V) του ήλιου , αντιδρά με τους ρύπους. Γι’ αυτό και η καταστροφή του στρώματος του όζοντος προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην ανθρωπότητα.
Το όζον παράλληλα είναι το πιο ισχυρό απολυμαντικό και χημικό μέσο οξείδωσης στην επεξεργασία του νερού. Καταστρέφει τα βακτήρια (E. Coli,ιοί, αμοιβάδες, κύστες), μέταλλα (σίδηρο, μαγγάνιο), οσμές (θείο), χρώματα (κιτρινωπό).
Σε σύγκριση με  τις παραδοσιακές μορφές επεξεργασίας νερού το όζον προσφέρει συνεχή και αποτελεσματική απολύμανση. Είναι απολύτως φυσικό γιατί αν δεν αντιδράσει με κάποιο επιβλαβή παράγοντα, το πλεονάζον όζον μετατρέπεται σε οξυγόνο, χωρίς να αφήνει κανένα κατάλοιπο στο νερό τόσο στη γεύση όσο και στο χρώμα του.
Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζονται προηγμένες τεχνικές με χρήση όζοντος και U.V. οι οποίες και σε συνδυασμό με τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας εξασφαλίζουν την πιο αποτελεσματική και οικολογική μέθοδο απολύμανσης του νερού.
Η εταιρεία μας εισάγει και προμηθεύει συστήματα οζονισμού, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε απλές εφαρμογές όπως πισίνες και μπανιέρες υδρομασάζ, είτε στη βιομηχανία, με γνώμονα πάντα τις καλύτερες συνθήκες επιλογής (απόδοση, ποιότητα, τιμή και ασφάλεια).

Πλεονεκτήματα συστημάτων υπεριώδους ακτινοβολίας & οζονιστών:

-  Ταχεία απολύμανση σε χρόνο 3-5 sec
-  Δεν διαφοροποιεί το PH, την οσμή, την γεύση και τη χημική σύνθεση του νερού
-  Ελάχιστο κόστος λειτουργίας και συντήρησης
-  Εύκολη τοποθέτηση
-  Καθαρό περιβάλλον εργασίας απαλλαγμένο από οξειδώσεις

Εφαρμογές:

-  Σε όλες τις εγκαταστάσεις πόσιμου νερού(Σπίτια, οικισμοί, ξενοδοχεία, εστιατόρια, κλπ)
-  Στον τομέα επεξεργασίας τροφίμων και ποτών
-  Στον τομέα επεξεργασίας λυμάτων
-  Στις βιομηχανίες ηλεκτρονικών – φαρμακευτικών – καλλυντικών κλπ προϊόντων
-  Στις ένυδρες καλλιέργειες (ιχθυοτροφεία, οστρακοτροφεία, ενυδρεία, υδάτινα πάρκα κλπ)
-  Στους ψύκτες νερού  
-  Σε υδρόψυκτες κεντρικές μονάδες κλιματισμού
-  Σε κολυμβητήρια και πισίνες   
-  Σε μονάδες αντίστροφης ώσμωσης (R.O.)    
 
  
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ U.V.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ U.V.
ΟΖΟΝΙΣΤΕΣ
ΟΖΟΝΙΣΤΕΣ
 
 
© 2008 ΥΔΩΡ ΤΕΧΝΙΚΗ
Powered by Softways S.A.